Szolgáltatások

Ipari kutak, fúrt, illetve ásott kutak tisztítása.

 • Ipari kutak tisztítása:

  Ipari kutak vegyszeres mangántalanítása,fertőtlenítése. Ipari kutak gépi tisztítása,speciális tisztító fejekkel. 
  A már savtalanított,vastalanított,és mangántalanított vizet a fogyasztóhoz vezetés előtt fertőtleníteni kell speciális fertőtlenítő szerekkel.Szintén oxidáció szükséges az oldott mangánvegyületek oldhatatlanná alakításához.Pusztán  a levegőztetés azonban nem minden esetben elég hatásos.A kutak vizét levegőztetve eltávozik az agresszív CO2 ,egyidejűleg a víz felveszi a vastalanításhoz szükséges oxigént. 

  Tisztító szivattyúzás:

  A tisztítószivattyúzás célja a vízadó rétegben a kút palástja körüli térségből az áramlást gátló finom kőzetszemcsék (iszap,homok,agyag)eltávolítása,és így a kút körüli térben természetes szűrő kiképzése,fenntartása. A talaj szemcseösszetételétől,és egyenlőtlenségi fokától függ,hogy a rétegből milyen méretű szemcséket,és milyen mennyiségben kell eltávolítani. Nyilvánvaló,hogy egy homokos kavicsrétegből igyekezni kell a homok túlnyomó részét eltávolítani,míg egy apró szemcsézetű réteg esetében óvakodni kell attól,hogy erélyes szivattyúzással esetleg a réteg összeomlik. Különösen az egyenlőtlenségi fok szerepét kell hangsúlyozni.Egy vegyes szemcsézetű rétegből aránylag sok apró szemcsét tudunk eltávolítani,jó rétegvíz alakul ki,a tisztítószivattyúzással többszörösére növelhető a vízhozam.

  A tisztítószivattyúzás módozatai:
  -centrifugál szivattyúval csak kb.6-7 m-re tudunk vízszintet leszívni. 
  -a tisztító kompresszorozás ennél nagyobb mélységből is felszínre hozza a vizet ,és nagyobb tisztítási fokot lehet elérni.(mamutszivattyú elve)
  Mamutszivattyú elve:
  A vizet a szerkezet sűrített levegővel emeli.A levegővel keveredett víz sűrűsége kisebb,mint a csövet körülvevő vízé,ezért a kisebb sűrűségű levegő-víz-iszap keverék a csőben felemelkedik,és a felső nyíláson kiömlik. Ez az intenzív vízkitermelés biztosítja,hogy a szívócső környezetében lévő iszap távozzék a kútból.Ezt követően a szokásos vízkitermeléskor tiszta víz hagyja el a kutat. Ezen kívül speciális iszapoló eszközök,tisztító fejek alkalmazására is sor kerülhet.
 • Ásott kút tisztítása:
  A tisztítószivattyúzással a vízadó kőzetből a finomabb iszapos,homokos részeket el kell távolítani.A tisztítószivattyúzás után alpintechnikával kézi erővel eltávolítható a kútból az iszap,ill.darabos szennyeződések.Az igényesebb célra készült,vagy szennyezett kutakat tisztítás után fertőtleníteni kell.
  Hatása a kút állapotától függően:
  -a vízhozam javulása
  -a kút letisztulása.
 • Fúrt kút tisztítása:
  A fúrt kút rendszerének tisztítása,átmosása ipari eszközökkel,speciális iszapolókkal,tisztító fejekkel történik,szükség szerint.
  Hatása a kút állapotától függően:
  -a vízhozam javulása
  -a kút letisztulása.

Kérje árajánlatunkat!
E-mailben: bocsanorberto21@gmail.com | Telefonon: +36-20/957-5585